web statistics

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Een voorlichtend en fondsenwervend televisieprogramma staat of valt met de keuze van onderwerpen en de montage. De organisatie kan, door een goede voorbereiding, hier zelf een belangrijke rol in spelen. De organisatie is de schakel tussen wat op televisie komt en wat zich werkelijk in het veld afspeelt. Zij heeft dan ook een belangrijke rol om een zo goed mogelijk compromis te vinden tussen beide belangen.

Je leert de elementen die interessant zijn voor de Nederlandse bevolking te combineren met de mogelijkheden binnen een plaatselijke cultuur met behoud van respect voor deze cultuur. Waar liggen grenzen die niet overschreden mogen worden al zou het ‘commercieel’ beter werken? Filmploegen zijn duur en een goede voorbereiding van de te filmen onderwerpen is tijdsbesparend en daardoor kostenbesparend. Bovendien heb je hierdoor zelf een belangrijke inbreng in de inhoud.

In deze training leer je waar je op moet letten qua inhoud en keuze van onderwerpen. Ook belicht deze training alle praktische facetten rondom de voorproductie, zoals het aanvragen van filmvergunningen.

Na deze training heb je voldoende inzicht in belangrijke factoren die meespelen bij het voorbereiden van een buitenlandreportage.

Voor wie?
Voor eenieder die geen of weinig ervaring heeft met (fondsenwervende of voorlichtende) televisie en die zich hierin verder wil bekwamen. Zowel voor mensen werkzaam in de non-profitsector, journalistiek of in mediaproducties. 

Inhoud training
- voorbereiding in/vanuit Nederland
- voorbereiding op plaats van filmen
- begeleiden filmploeg
- natraject

Praktische aspecten
Aantal dagen: 1
Locatie:           Utrecht
Startdatum:    GOEDDOELGERICHT VERZORGT GEEN OPEN TRAININGEN MEER              
Prijs:                 € 479,- per deelnemer
                           Prijs is incl. trainingsmateriaal, dagaccommodatie en lunch en excl. BTW
Algemeen:       minimaal 4 deelnemers

 

                                                                                                                    meer informatie
begrippenlijstliteratuur en linksvraagbaaklinksvraagbaak
voorproductiebegeleiding
voorlichting versus fondsenwervingethiek en respect in fondsenwervingfondsenwervend televisieprogrammavoorproductie mediareportageleergang goed doel en televisiebetrokkenheid realiseren en behouden
marketingcommunicatieconceptingfondsenwervingvoorlichtingmedia en non profitcreatief klankbord
disclaimercolofoncontactalgemene voorwaarden
training
kinderen in Cambodja fotografie Carla van de Vijver
over goeddoelgerichtadvies
voor wietraining
contactmediareportage
homekennis

 

Voorproductie mediareportage in binnen- of buitenland